Fixa stilen i trädgården

Mode handlar inte bara om hår, make-up och kläder, även om många tror det. Mode finns i allt omkring oss från bilar till hälsomedvetenhet, inredning och sopsortering. Just inredning och design är väldigt nära förklippade med varandra, men ordet inredning känns lite begränsande, kan jag tycka, för man inreder ju även uteplatser, eller hur? Eller kallas det landskapsplanering? Jag har ingen riktig koll.

Det finns dock knappt något mysigare än en genomtänkt, välinredd trädgård med lummiga buskar, vackra blommor och snygga utemöbler. Utbudet av snygga och bekväma utemöbler har inte alltid varit så stort, man har haft sitt dyra träalternativ och sitt billiga plastalternativ, men däremellan har det varit ganska dött. Men inte längre.

Massor av riktigt snygga utemöbler på Wegot

Idag finns ett jättebrett utbud av utemöbler som man kan välja och vraka bland. Jag surfade in på wegot.se för några dagar sedan och blev faktiskt häpen över det enorma utbudet utemöbler de har där, i alla tänkbara material - trä, plats, rotting, bambu m.m - och designs - modernt, klassiskt, romantiklantligt, stilrent m.m. Det var en fröjd för en designnörd som jag, som inte har en fet plånbok att köpa grejer för.

Det är ju tyvärr lite så med snygga grejer - att de kostar en del, men som modenörd vet man i regel hur man ska navigera för att skapa snygga kombos för lite pengar. Man använder de stora, billigare kedjorna för det mesta och toppar med second-hand och några väl valda designgrejer.

 

11 Jul 2016