Metrosexuell

Minns ni det uttrycket? Metrosexuell... Det var David Beckham som var frontfigur för denna nya typ av man; mannen som hade slät bringa, stylat hår och använde ansiktskrämer och gick och fick manikyrer med jämna mellanrum. Mannen som bryr sig om sitt utseende till nästan samma grad som kvinnor i allmänhet har gjort sedan urminnes tider - han är metrosexuell.

Idag är det så väletablerat redan, att män får lov at piffa och fixa med sina kroppar och sitt hår, att man inte längre höjer på ögonbrynen. Så himla skönt! Ordet metrosexuellt används inte direkt, för vem behöver ett ord för något som är självklart?

Hårfri för gott

Bland tjejer är det trendigt att ta bort hår permanent nu, med laser. De är trötta på att hålla på och raka, vaxa, tråda och epilera allt från ben till armhålor och intimare kroppsdelar och jag kan bara säga att "I hear them!". När det nu finns ett sätt alippa oönskad hårväxt för gott - varför inte bara köra?

Själv är jag mäkta trött på att gå och få ryggslutet vaxat och jag är inte särskilt förtjust i stubb på bringan. Jag funderar på att hänga med min tjejkompis nästa gång hon har tid för en behandling för permanent hårborttagning i Stockholm (ja, det kräver upprepade behandlingar) och liksom kolla läget (och kanske boka en första tid!).

Jag är egentligen lite, lite rädd för laser. Vet inte varför, men det känns så... läskigt. Men alla jag pratat med intygar att det är hur säkert som helst - och det gör knappt en ont.

Har du testat permanent hårborttagning med laser?

13 Oct 2016