Peru och Påskön

Om du bloggar och vill ta en spännande paus eller hitta något att skriva om så ska du besöka Peru! Med Inca Tours kan du dels besöka detta vackra land som ligger i Sydamerika men även passa på att boka in en tur över till Påskön. Visst har du hört talas om denna ö? Här finns det mängder av statyer som enligt arkeologer föreställer avlidna hövdingar eller gudar. Statyerna kallas även för moaier och på senare tid har man upptäckt att det troligen finns mer av statyerna under marken än vad som syns på ovan. Mer om detta kan du läsa i en artikel från Vagabond.

Se mer av Peru

Inca Tours erbjuder dig en gruppresa till Peru som innefattar resa över till Påskön, men du kommer även att få se Cusco, Machu Picchu och mycket mer.

Peru – det bästa av Sydamerika

Peru är för många det främsta landet i Sydamerika. Säger man att man ska åka till just Sydamerika så är det ofta detta land många tänker på. Det är här du hittar de mytomspunna inkaruinerna Machu Picchu, du har Amazonas med sin regnskog och du har även Titicacasjön där du kan se vassöarna som Thor Heyerdahl hade som inspiration inför sina resor över Stilla Havet. Passa på att vandra längs Inkaleden och besök inkahuvudstaden Cusco eller bo hos indianerna. Bäst period att besöka detta land är mellan juni och augusti eftersom det resten av året är regnperiod. Givetvis går det att åka då med.

26 Jan 2016