Rökning och träning är inte bra ihop

Är det verkligen så att rökning ger effekter på träningen? Är denna effekten dålig? Ska jag sluta? Ja är svaret på alla dessa frågor! Rökning är en av de allra värsta saker du kan göra när du ska träna och det är extra dåligt om du försöker nå ett visst mål. Är du rökare kan det vara god idé att testa sluta med en e-cigg från EqCigs. E cigaretter har nikotinet, men inte resten. Dock är det bra att även sedan dra ner med e-ciggen. Vad händer då i kroppen när du rökar? 

Detta sker i kroppen med rökning

Ditt hjärta slår snabbare, rökning bidrar till 30 % ökad hjärtfrekvens. Det ger dåligt inflytande på träningen och resultaten. Rökning minskar även syret till blodet som ger en negativ effekt på din träningsprestatation och muskelbyggnaden.

Sedan bli även uthålligheten drabbat, och det påverkar så klart även träningsresultaten. Det är även så att ciggen kan göra dig sjuk, då rökning påverkar upptaget av antioxidanter, och det leder till försämring av ditt immunförsvar.

Sluta röka

Om du vill komma nånstans med din träning är det en god idé att försöka sluta. Det finns många hjälpmedel att ta till, som e cigaretter, plåster, spray, sugtabletter med mera. Vad som funkar för vem är individuellt. Men det är en bra idé att i alla fall försöka sluta på något sätt, det gör att du mår bättre och att träningen kommer att gå bra mycket bättre för dig. 

 

30 Jul 2018